Uleiul esențial de mărar este un ulei ideal în gospodărie, datorită aromei sale ierbacee. Semințele de mărar sunt cunoscute pentru gustul lor intens, înțepător, cald și pișcător.Grecii considerau mărarul un simbol de bogăție, iar romanii credeau că aduce noroc, de aceea realizau coroane de mărar pentru a-i decora pe sportivi și eroi. În bucătărie, mărarul poate fi utilizat la o varietate de rețete, pentru a îmbunătăți aroma salatelor, cartofilor, peștelui, rețetelor cu curry, legume și orez.
Beneficii primare
- Adaugă o aromă ierbacee la o varietate de sosuri, supe și salate!
- Cunoscut pentru aroma sa caldă și pișcătoare
- Un ulei aromatizant care nu trebuie să lipsească din nicio casă!
Utilizări
- Adaugă-l la marinade, supe și salate, pentru potențarea aromei.
- Adaugă 1-2 picături la o ceașcă de ceai de ierburi de băut înainte de culcare.
- Păstrează-l în dulăpiorul din bucătărie pentru a-l avea mereu la îndemână!
Indicații de utilizare
Pentru aromatizarea mâncărurilor
Precauții
A se folosi doar diluat. A nu se consuma mai mult de o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Persoanele gravide sau cele aflate sub observația unui medic ar trebui să consulte medicul înainte. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor, zonele sensibile și cu mucoasele. În cazul contactului cu pielea, diluează în mod generos cu un ulei de bază.